За нас

VEZA

Казвам се Бойка Пантелеева и съм създател на съвременния етно бранд VEZA. Съчетавайки елементи от българските традиции, майсторство и обичаи, създавам дрехи, с които да провокирам българската жена да преоткрие автентичните ни облекла – за да бъдат носени по нов и модерен начин.

Всяка VEZA дреха е уникална и лимитирана единична бройка, старателно и ръчно изработена от качествени и естествени материи в съчетание с автентични елементи от традиционните български носии. Модерните им превъплъщения съхраняват и популяризират автентичната ни културна с емоционална стойност вплитайки детайли и форми като престилки, шевици, бродерии на една кука, гайтани, ковьори и други аксесоари от носии.

Като всяка съвременна жена, така и аз обичам модата и красивите стилни облекла. Това което ме вдъхнови да създам VEZA беше една разкошна везана вълнена престилка от Северняшкия край – истински шедьовър! Изцяло ръчно изработена, вероятно в продължение на месеци, с изключителна комбинация от цветове и елементи.

Казват, че някога българската жена криела душата си в своята престилка. Това е магия, която заслужава да завладее съвременния моден свят.